Lef!

Stralen op het podium

Als uitvoerend artiest, muzikant of spreker heb je duidelijk een doel wanneer je in de spotlights gaat staan. Je wilt laten zien wat je kunt, je wilt mensen doen genieten van wat je brengt en je wil allicht een boodschap overbrengen aan de mensen die naar jou zijn komen kijken.

Van nature hebben veel mensen een schroom of misschien wel onprettige ervaringen met het bestijgen van het podium. En andere mensen begrijpen dat ook weer.

Hoe kun je nou toch gaan stralen op dat podium? Hoe overwin je je angsten en je schroom? Waarom reageren mensen op jou zoals ze doen?

Bewust zijn

We zijn ons van bewust van wat we voelen, of we ervaren het in ieder geval. Maar ben je je ook bewust van hoe de mensen vóór jou zich voelen, en hoe ze naar jou kijken?

Doe het maar eens

Ga er maar van uit dat mensen respect hebben voor jou lef om daar te gaan staan.

Inhoudelijk hebben ze misschien wel hun mening over wat je doet. OK. En toch doe jij op dat moment wat zij misschien wel willen, maar in ieder geval nu niét doen. Op het podium gaan staan en laten zien, horen, ervaren wat jij hen mee wilt geven.

Dat vind ik lef hebben.

Coaching

Als ik vragen krijg van artiesten dan kan ik geen standaard oplossing aanbieden. Er is geen workshop die jou verandert in een heel ander iemand.

We kunnen allicht een gesprek aangaan en ik kan je bewust maken van wat er speelt. Maar er zal blijken dat je dat eigenlijk al wel weet. Maar wat doe je daar mee?

Heb het lef!

Posted by: