Netwerken

Netwerken is Presenteren en Presteren

Uitstraling en presentatie


Netwerken hoort bij het moderne ondernemen. Zeker ook nu er steeds meer kleinere bedrijven ontstaan en veel mensen als 

zelfstandig professional aan het werk zijn.

Presenteren

Ontmoetingen kunnen overal plaatsvinden. Je kunt ze opzoeken op netwerkborrels, maar je kunt ook zomaar een ontmoeting hebben die veel kan betekenen voor je bedrijf of je omzet in de komende tijd.

Op die momenten moet je je weten te presenteren. Kun je dat spontaan? Vertel in een minuut tijd:

  • Wie ben je?
  • Wat doe je
  • Wat zoek je

Als je hierin heel krachtig wilt zijn, probeer dan in te spelen op degene die je voor je hebt. Geen klant is immers hetzelfde.

Als je snel ter zake wilt komen dan is het een voordeel als je "op niveau" kunt insteken. Als je presentatie en uitstraling goed is, zul je merken dat je gesprekspartner eerder in jou te geïnteresseerd raken.

Presteren

Netwerken is net werken. Je moet er wel wat voor doen.

Kun je je voorbereiden? Wie ga je ontmoeten, Wat zou je willen bereiken?Kun je je kansen vergroten door je relaties in te zetten? Wie kent wie?

De ontmoeting zelf probeer je in te spelen op de persoon die je spreekt. Wie is hij en wat doet hij? Wat zoekt hij? Zeker zo belangrijk: Welke bevoegdheden heeft hij? Wat vertelt hij tussen de regels door? En dan de juiste vragen stellen.

Aan het einde van een netwerkbijeenkomst ben ik vaak moe. Moe van de vele ontmoetingen, en vooral door het snelle schakelen en denken. En dat mag ook. Want meestal gaat het ook gepaard met een voldaan gevoel. Steeds meer.

Ik wens je veel goede ontmoetingen toe!

Posted by: