Training

Presenteren is een must. Tenminste als u een boodschap over te brengen heeft. En dat geldt voor veel ondernemers, verkopers, coaches, docenten, etc.

In alle situaties moet u goed voorbereid zijn. En u moet zeker zijn van uw kunnen. Vertrouwen in de faciliteiten die er zijn en een perfecte controle hebben. En daar kunnen we aan werken. Samen of met een coach of met behulp van trainingssoftware. Mogen wij u op weg helpen?

Presenteren kan in een kleine setting, bijvoorbeeld al als u zich bekend maakt bij een prospect of als u op bezoek gaat bij een potentiële klant. Dan zult u zichzelf representatief willen presenteren. Het moet goed voor elkaar zijn bij de eerste kennismaking. Het mag niet haperen in de presentatie.

Presenteren kan in een gemiddelde groepsgrootte waar interactie met de toehoorders erg gemakkelijk gaat. Die interactie moet dan niet verstoord worden omdat het even niet goed voor elkaar is met uw slideshow, ipad of laptop.

Als u zich zeker voelt over de voorbereiding is de kans het grootste dat u de interactie optimaal benut. En dat de boodschap die u wilt vertellen ook over komt, zoals u dat voor ogen heeft. Niet meer en niet minder.

Wanneer de zaal groter wordt, wordt interactie moeilijker. En toch wilt u contact houden met de toehoorder. Want ook nu gaat het er om dat de boodschap overkomt. Alleen dan heeft de grote investering in tijd van alle toehoorders bij elkaar zin. Efficiënt met de tijd omgaan is een must. Bij een haperende presentatie past een grapje. Maar past een hapering wel bij u. Of zit het publiek hier niet op te wachten?